Inspirace pro život a službu

Absolventům tréninku Mosty k lidem nabízíme pomoc u nich na místě. Ozvi se!

 

Pár minut

Dívám se na období největšího požehnání ve své službě nevěřícím a snažím se vystihnout klíčové prvky, které k tomu zdaru přispěly. Co myslíš, že mi z tohoto ohlédnutí vystupuje na prvním místě?Své věřící přátele pozvi
na příští trénink Mosty k lidem
a přihlas se s nimi!

  • Pomohla mi v efektivním kontaktu s nevěřícími moje iniciativa vůči nim? (Ta je určitě naprosto zásadní! Kdybych nezačínal duchovní rozhovory, nic by se nestalo.)
  • Všimli si moji nevěřící přátelé mého naslouchání, laskavého přístupu a žehnání? (To je moc důležité!)
  • Byla podstatou jejich otevřenosti moje dovednost dobře sdílet fundamentální duchovní pravdy slovníkem nevěřících? (Ano, potřebujeme se s lidmi sdílet účinně.)
  • Uvěřili někteří, protože na ně zapůsobila moje smělost k opakovaným a přitom citlivým výzvám? (Citlivé výzvy jsou zásadní a odrážejí naši jasnou identitu v Ježíši a lásku k lidem.)

Tohle všechno jsou velmi významné prvky, které stále rozvíjím! Nicméně to hlavní v těch nejlepších dobách byly moje

MODLITBY!

Z vlastních příběhů vím,
že Boží slovo se prostě
nevrátí s prázdnou!
(Izaiáš 55,11)

Měl jsem seznam známých, které jsem oslovil a kteří dobře reagovali, a taky jsem měl seznam lidí, na které jsem se teprve chystal. Za několik z nich jsem se modlil denně, krátce ráno, různě přes den, když jsem se chystal na setkání nebo i pozdě večer.

Máš svoji mapu přátel, jejíž část denně předkládáš Pánu Ježíši? Třeba jen tři lidi. Jsem si celkem jistý, že pět minut soustředěné modlitby denně za Tvoje konkrétní nevěřící přátele změní jejich životy; i Tvůj život!
Těším se na velké věci, které Pán Ježíš kolem Tebe udělá, když se budeš pravidelně a naléhavě modlit. Dej nám vědět!


 

Přehled všech lekcí v oddílech    A     B     C     D     E     F     G     H    (PRŮVODCE)