Inspirace pro život a službu

Rádi vám přijedeme pomoci, ozvi se.

 

Bylo mu jich líto

Když viděl zástupy, bylo mu jich líto, protože byli vysílení a skleslí jako ovce bez pastýře. (Matouš 9,36)
Tuhle pasáž obvykle vztahujeme na nevěřící tam venku. Ano, je to tak. Lidé u nás žijí prázdné životy, bez perspektivy, bez naděje, bez moudrého vedení…
Až vaši věřící
postupně ovládnou celý trychtýř,
požádej je o náš malý
EXPERIMENT…

Když se různých křesťanů poptávám na jejich vlastní život s Pánem nebo když jsem občas jako host pozván do některých společenství, občas je mi smutno. Ano, občas je mi líto i některých věřících! Někteří nemají ponětí, že si s živým Ježíšem můžou i dneska povídat… A že si i je chce mocně použít pro svoji slávu! Netuší, že blízký život s Ježíšem poskytuje „plnost radosti“. Což teprve, když se naučí sdílet živého Ježíše a když Ho jejich vlastní službou někdo přijme!

Když viděl zástupy, bylo mu jich líto, protože byli vysílení a skleslí jako ovce bez pastýře. (Matouš 9,36)
Vím jen,
že mnohokrát jsem o svém milovaném
Zachránci a Příteli nepromluvil,
i když jsem k tomu měl
pohodlné příležitosti.

Pomůžeš věřícím ve svém dosahu, aby nahlédli, že jejich život může být radikálně jiný? Nejde o výzvy, natož pak o výčitky! Nejdřív možná potřebují Tvoje modlitby a povzbuzení. Brzy na to jim vyprávěj svoje malé příběhy radosti. Modli se za ně a s nimi. – Bez varování, nahlas jednou větou a s otevřenýma očima. Ptej se jich na jejich vlastní život s Pánem Ježíšem a na jejich nevěřící známé. Dej jim první slova, jak s těmi nevěřícími můžou oni sami začít. A hlavně ve víře počítej s tím, že v nich Boží Duch už pracuje a připravuje je!


Uviděl velký zástup a bylo mu jich líto. I uzdravoval jejich nemocné. (Matouš 14,14)
Ježíš si zavolal své učedníky a řekl: „Je mi líto zástupu…“ (Matouš 15,32)
Když Ježíš vystoupil, uviděl velký zástup a bylo mu jich líto, protože byli jako ovce bez pastýře. i začal je učit mnohým věcem. (Marek 6,34)


 

Přehled všech lekcí v oddílech    A     B     C     D     E     F     G     H    (PRŮVODCE)