Inspirace pro život a službu

 

Já se sem nevrátím

Nevěřící kamarád v našem rozhovoru usoudil, že jsem „duchovní člověk“. „To bys určitě měl přijít na naše setkání, bude to pro tebe zajímavé!“ Trochu jsem se vyptal, oč se tam jedná, a ve smluvenou dobu jsem byl na smluveném místě.Pouze Ježíšovi následovníci
vědí, jak se lidé mohou zachránit,
ale naprostá většina
jich v tom vůbec nic nedělá…

Skupina asi patnácti lidí po krátkém přivítání chvíli tiše meditovala. Pro mě to byla příležitost se po nich rozhlížet a v duchu se za ně naléhavě modlit. Jeden z účastníků pak měl nedlouhou přednášku z toho, co nastudoval v nějaké moudré knize o karmě a o reinkarnaci (tedy o posmrtném převtělování). Následovala výzva k reflexi.
Chvíli jsem naslouchal ostatním a pak jsem se kamaráda, který mě pozval, šeptem zeptal, jestli je vhodné, abych taky něco řekl. „Jasně, já jsem Tě ani nepředstavil…“ Nahlas vyslovil moje jméno a poznamenal, že k tomu určitě mám co říct, protože jsem „duchovní člověk“.
„Karma mi hodně připomíná, co píše svatý Pavel v Bibli,“ hledal jsem rychle v mobilu: „Nemylte se, Bohu se nikdo nebude vysmívat. Co člověk zaseje, to také sklidí. (Galatským 6,7) Nicméně dokonale čistý Ježíš nám svojí obětí na kříži nabídl dokonalé odpuštění před tváří Nejvyššího! Svatý Jan k tomu píše: Krev Ježíše, Jeho Syna, nás očišťuje od každého hříchu. Jestliže Mu své hříchy vyznáváme, On je věrný a spravedlivý, aby nám hříchy odpustil a očistil nás…“(1. Janův 1,7.9)I když se mnou nebude souhlasit,
ví, že si ho budu vážit!

Po pár vysvětlujících větách jsem došel k osobnímu závěru: „Udělal jsem, co tu píše svatý Jan: Své hříchy jsem Ježíšovi vyznal. A On – protože je věrný a spravedlivý – udělal, co slíbil: hříchy mi odpustil a očistil mě. Přátelé, moji karmu vzal na sebe ježíš! Já se sem v další inkarnaci nevrátím!
Pan přednášející ze mě úplně nadšený nebyl. Ale někteří účastníci se mnou ještě dlouho se zájmem rozmlouvali…


 

Přehled všech lekcí v oddílech    A     B     C     D     E     F     G     H    (PRŮVODCE)