Inspirace pro život a službu

Projekt Mosty k lidem funguje pouze na základě dobrovolné finanční podpory.
Díky, že se přidáš. A přizvi i Váš sbor.

 

Jsem introvert

Jsem introvert. Opravdu! Samota je něco, co mě nemírně nabíjí. V tichu a samotě jsem vytvořil veškeré své životní dílo, mimo jiné i všechny lekce v online Mostech k lidem, Nejde nutně o příběhy
s vítězným finále.
scénář živého tréninku a spoustu dalších věcí. Teprve o samotě jsem opravdu tvůrčí a vydržím v ní i dlouhou dobu (klidně celé týdny!).

Od některých křesťanů jsem překvapivě často slyšel vážně míněné vysvětlení: „Víš, já na tu evangelizaci nejsem, já jsem introvert!“ Měl to být důvod, proč nechtějí sdílet Dobrou zprávu o Ježíši s nevěřícím kamarádem.
Přiznám se, že kdysi jsem tak taky přemýšlel. Ale Pán Ježíš mi ukázal, že jako introvert mám pro spojení s lidmi NĚKOLIK OBROVSKÝCH VÝHOD!
Podařilo se Ti
Tvůj příběh dotáhnout do stavu,
že ho rád vyprávíš
svým nevěřícím přátelům?
Ano, aby introvert ochotně předstoupil před lidi a směle promluvil, musel se před tím naučit mnohému, co pro něj zpočátku nebylo ani přirozené ani příjemné. Nicméně v osobních rozhovorech je introvert obvykle mnohem citlivější, umí pozorněji naslouchat, hlouběji se vcítit a tím pádem i skutečně KOMUNIKOVAT – tedy SPOJIT SE s druhým člověkem. Řekl bych, že introvert se umí přesněji trefit do potřeby nebo do problému druhého člověka; zvláště když v průběhu naslouchání danému člověku naslouchá i živému Ježíši.
Připouštím, že introvert se potřebuje naučit důležité věci vyjádřit nahlas a vyjádřit je VČAS. Nicméně vnitřní uspořádání introverta je pro osobní sdílení živého Ježíše přímo stvořené!


 

Přehled všech lekcí v oddílech    A     B     C     D     E     F     G     H    (PRŮVODCE)